fbpx
  • +31 (0) 6 131 102 51
  • Op afspraak
Shopping cart

No products in the cart.

Koi5er > Producten > Waterbehandeling > Filterbacteriën

Filterbacteriën kopen?

Opstarten van uw filter vergt enigszins geduld verschillend van 3 weken tot wel 5 maanden afhankelijk van het gebruikte filter materiaal.
De vijver opstarten na de winter
Wanneer de temperaturen weer richting de 10 graden gaan. Wordt het weer tijd dat de filterbacteriën actief worden en stikstof cyclus weer gaat werken. In deze periode is het verstandig om vaak water te verversen en niet te veel te voeren. Daarnaast het aan te raden extra filterbacteriën toe te voegen aan het filter.
Filterbacteriën assortiment
Koi5er biedt een uitgebreid assortiment aan filterbacteriën van Evolution Aqua, huismerk Koi5er, Sanikoi, Takazumi en Velda.
Evolution Aqua Pure Pond
Evolution Aqua Pure Pond zijn biologisch afbreekbare ballen. De ballen zitten boordevol levende bacteriën die langzaam vrijkomen op het moment dat deze het meest nodig zijn. Met meer dan 8000 miljoen bacteriën per liter ‘Pure Pond Balls’ zal uw vijver beter draaien dan ooit.

Filterbacterien pure pond

Evolution Aqua Pure Pond Bomb
Dit is eigenlijk een grote plastic gel bal die een enorme hoeveelheid aan bacteriën toevoegt aan uw vijver. Het is ideaal wanneer u merkt dat er teveel ammoniak en/of nitriet in uw vijver aanwezig is. Bij het toevoegen van de ‘Pure Pond Bomb’ zult u merken dat het zorgt voor: snel herstel van het biologisch evenwicht, helder water, vermindering van ammoniak & nitriet en tenslotte ruimt het organisch afval op.

purepond-bomb

Evolution Aqua Pure+ Pond Filter Start Gel
Evolution Aqua Pure+ Filter Start Gel is een levende, geconcentreerde bacteriecultuur voor gebruik in nieuwe vijverfilters. De gel hecht zich aan het filtermedium, waardoor de ingesloten nitrificerende bacteriën het filter snel kunnen koloniseren.


Koi5er Aqua dry
Koi5er Aqua dry is een unieke formule van gedroogde bacteriën en mineralen. Door het toe te voegen aan het vijverwater gaan de bacteriën zich voortplanten, en nestelen ze zich in het filter. Dit zorgt voor een betere filterfunctie en waterkwaliteit. Voor het voorkomen van problemen zoals algen of te veel ammoniak gebruikt u dus Koi5er Aqua dry.
koi5er aqua dry 1 kg
Koi5er Bacti Pearls
Is een optimale manier om de bacteriebestand in uw filter te stimuleren en de stikstofcyclus van uw vijver te activeren. Koi5er Bacti Pearls houden uw bacterieculturen in optimale conditie doordat er enzymen en mineralen worden afgegeven. Eveneens helpt het bij het opruimen van slib in het filter, vijver en leidingen.

SaniKoi Liquibac
In nieuw geïnstalleerde filtersystemen en/of pas aangelegde vijvers kan het wel vier tot zes maanden duren voordat de micro-organismen en bacteriën zich voldoende hebben vermeerderd en er sprake is van een evenwichtig milieu. Met SaniKoi LiquiBac kunt u deze termijn aanmerkelijk verkorten.

Takazumi Ammofix
Takazumi Ammofix is een cocktail van ammonium oxiderende bacteriën (AOB) en enzymen die het door de heterotrofe bacteriën geproduceerde ammonia omzetten naar nitriet om vervolgens door de nitriet oxiderende bacteriën (NOB) die in de Takazumi Nitrifix zitten te worden omgezet naar het ongevaarlijke nitraat.

Takazumi ammofix

Takazumi Bacter Pro
Bacter Pro voorkomt en vermindert te hoge concentraties van ammoniak en nitriet in je vijver. Het is een innovatief product dat een ammoniak- en/of nitrietpiek binnen 24 uur tot een minimum reduceert en ook voor regelmatig onderhoud uitstekend voldoet.

Takazumi Bacter Pro 400 gram

Takazumi Nitrifix
Takazumi Nitrifix zorgt voor een ongekend effectief natuurlijk nitrificatieproces. Takazumi Nitrifix is een gefermenteerde vloeistof die uitgelezen nitrosomonas en nitrobacter bacteriën bevat en daarnaast bevat het vuilverterende enzymen en speciale enzymproducerende bacteriestammen voor een optimale zuiverheid en helderheid van het water. Takazumi Nitrifix is een uniek product voor het opstarten en onderhouden van uw filter.

Takazumi Nitrifix 1 liter

Takazumi Pond Clean
Takazumi ‘Pond Clean’ is een perfect gebalanceerde cocktail van mineraliserende bacteriën en enzymen die ervoor zorgen dat de stikstofcyclus snel op gang komt. Door de omzetting van eiwitten, ureum en aminozuren naar ammonia komen er belangrijke enzymen vrij voor de ammonia oxiderende bacteriën (AOB) uit de Takazumi ‘Ammofix ‘ die op hun beurt het schadelijke ammonia weer kunnen omzetten naar nitriet. Dit giftige nitriet kan vervolgens weer worden omgezet door nitriet oxiderende bacteriën (NOB) naar het onschadelijke nitraat.

Takazumi Start Up
Takazumi ‘Start Up’ is een perfect gebalanceerde cocktail van mineraliserende bacteriën en enzymen die ervoor zorgen dat de stikstofcyclus snel op gang komt. Door de omzetting van eiwitten, ureum en aminozuren naar ammonia komen er belangrijke enzymen vrij voor de ammonia oxiderende bacteriën (AOB) uit de Takazumi ‘Ammofix ‘ die op hun beurt het schadelijke ammonia weer kunnen omzetten naar nitriet. Dit ‘giftige’ nitriet kan vervolgens weer worden omgezet door nitriet oxiderende bacteriën (NOB) naar het onschadelijke nitraat.

Takazumi Start Up

Velda Bacterial
‘Bacterial’ begint binnen 24 uur te werken en zorgt er voor dat er snel een natuurlijk evenwicht in de vijver ontstaat. ‘Bacterial’ is in droge vorm onbeperkt houdbaar en het versnelt en versterkt de ontwikkeling van het biologische evenwicht in de vijver. ‘Bacterial’ stimuleert de plantengroei en heeft een vertragend effect op de algengroei. Verder zorgt het voor een helder en gezond vijvermilieu.

Velda Bacterial Filterstart
‘Bacterial Filterstart’ is een bacteriecultuur in vriesdroge vorm die vele miljarden nitrificerende bacteriën bevat. Deze nuttige micro-organismen zijn onontbeerlijk voor het vijvermilieu. Ze bepalen mede het biologische evenwicht, zorgen voor helder water en een gezonde plantengroei.

Velda Bacterial filterstart

Velda Bacterial Liquid
Deze vloeibare waterzuiverende bacteriën beginnen direct met de schoonmaak van de vijver! Bacteriën spelen een belangrijke rol bij het afbreken van organisch afval dat ontstaat door voedselresten, uitwerpselen, algengroei, bodemvuil en dergelijke. Ze bepalen mede het biologische evenwicht, zorgen voor helder water en een gezonde plantengroei.

Velda Bacterial Liquid 1 ltr

Back To Top