fbpx
  • +31 (0) 6 131 102 51
  • Op afspraak
Shopping cart

No products in the cart.

Koi5er > Producten > koi/vijver Verzorging > Koi | Medicijnen > Buikwaterzucht

Buikwaterzucht(3)

Showing all 3 results

Buikwaterzucht

Buikwaterzucht is vaak een gevolg van: nierfalen, een tumor of andere interne problemen. Ook komt buikwaterzucht vaak voor bij bacteriële infecties en kan het een bacteriële invasie veroorzaken. Diagnose buikwaterzucht is vaak moeilijk de oorzaak te bepalen. Bij deze diagnose is het verstandig om de koi apart te zetten, aangezien de kans 1-5% is op besmetting.
Buikwaterzucht is een ophoping van vocht in het lichaam. Bij teveel ophoping kan het weefsel intern beschadigen. Hierdoor krijgt de koi openstaande schubben (zoals een dennenappel). Dit gaat samen met uitpuilende ogen.
Tip: Buikwaterzucht in de eerste stadium begint vaak net achter de kieuwen. Ziet men dit gebeuren twijfel dan niet maar zet u vis direct in quarantaine op zout. Schakel vervolgens een specialist in.
koi5er buikwaterzucht

Behandeling:

Koi5er Vijverzout
Koi5er Vijverzout is een zeer effectieve manier om buikwaterzucht te behandelen. Gebruik 7 kilo zout (jodium vrij) per 1000 liter water.
vijverzout 5 kilo
SaniKoi Bactimon
SaniKoi Bactimon is een effectief middel tegen bacteriën en buikwaterzucht. Volg goed de instructies van de gebruikshandleiding om overdosering te voorkomen.
Sanikoi Bactimon
 
Back To Top