fbpx
  • +31 (0) 6 131 102 51
  • Op afspraak
Shopping cart

No products in the cart.

Koi5er > Producten > koi/vijver Verzorging > Koi | Medicijnen

Last van zieke vissen?

Koi5er heeft een groot assortiment aan medicijnen met producten van SaniKoi, Takazumi Medi, Virkon en ons eigen Koi5er huiswerk. Symptomen van zieke koi’s zijn: schuren, springen, hangen, afzonderen van de groep, vinnen langs elkaar of een witte waas over de huid (meer slijm productie). Oorzaken van deze symptomen zijn vaak: water- en temperatuurschommelingen of stress. Hierdoor kan een koi bijvoorbeeld parasieten oplopen.
Daarom is een snelle behandeling met de juiste medicijnen van cruciaal belang. Het is verstandig om medicijnen voor uw koi op voorraad te hebben om snel het probleem op te kunnen lossen. Voordat u de medicijnen kunt gebruiken is het verstandig om een juiste diagnose te stellen, dit kan enkel met een microscopisch onderzoek. Dit kunt u zelf doen als u de juiste apparatuur in huis heeft of u kunt het laten doen door een specialist. Tevens is het uiteraard verstandig dat u kijkt naar de mogelijke oorzaak van de zieke koi.
Wat zijn de waterwaardes? Hiervoor hebben wij meerdere watertestsets in ons assortiment.

Koi medicijnen toedienen

Voor dat u de koi gaat behandelen met onze medicijnen is het belangrijk om de bijbehorende gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Twijfelt u over het toedienen van de koi medicijnen? Neem contact met ons op of vraag een specialist.
Let op! Het verkeerd toedienen van de medicijnen kan negatieve gevolgen hebben voor uw koi.
Back To Top