fbpx
  • +31 (0) 6 131 102 51
  • Op afspraak
Shopping cart

No products in the cart.

Koi5er > Producten > vijver-benodigdheden > Bodemsubstraten > Velda Classic Substrate 20 liter
  • Sku: 123032
  • Availability: Out Of Stock

Velda Classic Substrate 20 liter

29.39

biologische voedingsbodem voor vijvers

Vergelijk
Beschrijving

Velda Classic Substrate 20 liter

Classic Substrate van Velda is al jaren de norm voor de biologische voedingsbodem van uw vijver. Door de zeer luchtige en poreuze structuur zorgt dit vijversubstraat voor een maximale aanhechting van micro-organismen. Met helder water garantie!

Leverbaar in zakken van 10, 20 en 30 kg.

Voor het verkrijgen van een natuurlijk en stabiel evenwicht in tuinvijvers speelt vooral de voedingsbodem een rol van betekenis. Enerzijds is deze voedingsbodem van belang voor de ontwikkeling van micro-organismen, anderzijds dient het materiaal voldoende voeding te bevatten om de groei van vijverplanten optimaal en constant te laten zijn. Met deze wetenschap heeft Velda het vijversubstraat samengesteld. Velda Classic Substrate is dan ook sinds jaren toonaangevend op het gebied van vijvervoedingsbodems. Het substraat heeft een open structuur en een groot intern oppervlak. Hierdoor wordt een maximale aangroei van micro-organismen verkregen. Verder garandeert een uitgekiende samenstelling met mineralen en sporenelementen een krachtige en constante groei van waterlelies en moerasplanten. Vijvers ingericht met dit vijversubstraat hebben duidelijk een snellere ontwikkeling van het biologisch evenwicht en uiteindelijk een heldere waterpartij.

Gebruiksadvies: strooi een laag van ongeveer 2 cm substraat over de bodem uit. Dit kan ook in bestaande vijvers. Gelijktijdig gebruik van Bacterial nitrificerende bacteriën voorkomt algengroei en zorgt voor een stabiel vijvermilieu. Bij nieuwe vijvers is het aan te raden het leidingwater te behandelen met Biofit. Dit maakt het water visvriendelijk en voorkomt eveneens vroege algengroei.

Extra informatie
Gewicht 184 kg
Afmetingen 52 × 43 × 8 cm
Back To Top