fbpx
  • +31 (0) 6 131 102 51
  • Op afspraak
Shopping cart

No products in the cart.

Koi5er > Producten > Vijvertechniek > Pompen

Vijverpompen

Vijverpompen voor uw  filter, fontein, waterval, of voor meer flow

Circulatie

Elke vijver heeft een vijverpomp nodig om circulatie van het water te krijgen. Door circulatie blijft uw water bewegen hierdoor behoudt het water zijn kwaliteit doordat er natuurlijke en biologische processen plaatsvinden. Bij circulatie kunt uw ook gebruik maken van een filter. Belangrijk is te weten wat de doorstroomcapaciteit van het filter is. Door deze manier breng je circulatie en wordt het water gezuiverd, Door middel van stikstof cyclus wat zich in het filter bevindt

Vijverpompen hebben verschillende doeleinden

Elke pomp heeft zijn eigen capaciteit, vermogen, verbruik, het is belangrijk te krijgen naar welk doel je vijverpomp moet krijgen. zoals de aandrijving van bijvoorbeeld een watervalfontein of filter.

Synchrone en asynchrone motoren

Het voordeel van de asynchrone motor ten opzichte van de synchrone, is het feit dat deze relatief een grote capaciteit hebben en derhalve veel water verplaatsen. De rotatie ervan werkt slechts in één richting, waardoor de pomp tevens een gelijkmatige doorstroomsnelheid heeft. De waterdruk is echter laag, evenals het energieverbruik, zodat het water goed gereinigd kan worden door de interne filters. Dit wil zeggen dat de asynchroon motor minder energie verbruikt, terwijl deze een beter resultaat behaalt. Omdat dit soort vijverpompen een grotere hoeveelheid water voortstuwen kunnen deze ook grotere vuildeeltjes verdragen dan een synchrone pomp. Als u een beekloop heeft met een laag niveauverschil dan biedt een asynchroon motor uitkomst, omdat deze een lage stroomsnelheid heeft.

Back To Top