fbpx
  • +31 (0) 6 131 102 51
  • Op afspraak
Shopping cart

No products in the cart.

Koi5er > Producten > koi/vijver Verzorging > Koi | Medicijnen > Vinrot & Kieuwrot

Vinrot

Vinrot houdt in dat het weefsel aan het afsterven is. Deze aandoening is vaak een secundaire aandoening. Het herkennen is niet moeilijk, de vinnen van de koi beginnen te rafelen. Er kunnen ook bloederige plekken ontstaan op de vinnen.
Oorzaak van vinrot is vaak een zwakke weerstand van de vis. Dit kan komen door: stress, temperatuur schommeling, water schommelingen.
Symptomen zijn vaak zichtbaar door rooie of witte irritatie aan de vinnen, waarna het zich verder uitbreid. Als het probleem niet wordt aangepakt zal het zich uitbreiden tot dat de vinnen zijn weg gevreten. Daarnaast kan de infectie overslaan naar het lichaam van de koi of andere koi’s aansteken.
Behandeling van vinrot kan doormiddel van het schoonmaken van de vinnen.

Kieuwrot

Kieuwrot is een bacteriologische aantasting aan de kieuwen en kieuwplaatjes. Kieuwen die aangetast zijn door kieuwrot zijn bleek. Ook kunnen er zich melkachtige plekken op de huid van de koi vormen. In het eindstadium vallen de kieuwplaatjes uiteen.
Kieuwrot is slechts te herkennen door de koi uit het vijverwater te halen voor observatie aan de kieuwen. Gebruik van geneesmiddelen is noodzakelijk om kieuwrot aan te pakken.

kieuwrot

Behandeling:

Koi5er Vijverzout kan gebruikt worden in uw vijverwater zodat de slijmhuid van uw koi geactiveerd wordt voor verbeterde afweer.

vijverzout 5 kilo

Takazumi Combifix is een diergeneesmiddel ter bestrijding van eencellige huidparasieten, schimmels en bacterie infecties bij alle soorten vijvervissen.

Takazumi Combifix koi5er 1

Back To Top