fbpx
  • +31 (0) 6 131 102 51
  • Op afspraak
Shopping cart

No products in the cart.

Koi5er > Producten > koi/vijver Verzorging > Koi | Medicijnen > Witte Stip

Witte Stip

De meest voorkomende visziekte is witte stip. Het wordt veroorzaakt door de ichthyophthirius parasiet. Als de weerstand van de vis afneemt kunnen deze parasieten zich ontwikkelen op de huid van de vis. De parasieten nestelen zich op de slijmhuid van de vis, waardoor duidelijk zichtbare witte puntjes ontstaan.
De ziekte kan goed behandeld worden met snel werkende middelen tegen deze parasieten. Verstandig is het om de zieke vissen in quarantaine te plaatsen buiten de vijver, om zo een plaag te voorkomen. Beter is het natuurlijk om witte stip te voorkomen. Belangrijk is het dan om gedurende de zomermaanden de vissen te voeren met een kwalitatief goed voer. Een voer waarbij alle belangrijke voedingstoffen, vitaminen en mineralen in ruime mate aanwezig zijn. Hierdoor hebben de vissen na de winter voldoende weerstand. Een andere oorzaak kan slechte waterkwaliteit zijn, of eventueel een teveel vissen in de vijver.

Behandeling:

Takazumi Combifix is een diergeneesmiddel ter bestrijding van eencellige huidparasieten, schimmels en bacterie infecties bij alle soorten vijvervissen.

Takazumi Combifix koi5er 1

Takazumi Ichthyofix is een diergeneesmiddel ter acute bestrijding van eencellige huidparasieten bij vijvervissen.

Takazumi ichthyofix formalin koi5er

Takazumi Parafix is een diergeneesmiddel ter bestrijding van eencellige huidparasieten en schimmels bij vijvervissen.

Takazumi parafix

SaniKoi White Spot is een diergeneesmiddel voor koudwater siervissen tegen verschijnselen van witte stip, peperstip en zwarte stip.

Sanikoi Witte Stip

Back To Top